FORGOT YOUR DETAILS?

Een gezellig schip met verrassend veel ruimte!

Overnachten en verblijf in sfeervol hotelschip Groningen.

De tweemaster Mars is een comfortabel viersterrenschip. Het schip biedt veel ruimte. Bovendeks bevindt zich een ruim dekhuis met kombuis, gezellige bar en salon. Speciaal is hierbij het uitzicht naar buiten op het water en de gracht.
Het dek is, door z´n hoge verschansing een veilige en kindvriendelijke verblijfplaats.

Benedendeks bevinden zich de ruime hutten en veel extra bergruimte. Er zijn 9 twee- en 4 vier- persoonshutten met stromend water. Het sanitair bestaat uit drie douches en drie toiletten. Het schip is volledig centraal verwarmd.

Bouwjaar: 1924 - werf Mulder Stadskanaal
Lengte overall: 40 meter
Lengte overdek: 32 meter
Breedte: 6.2 meter
Diepgang: 1.8 meter
(Mast)hoogte: 27 meter
Zeiloppervlak: 360 vierkante meter
Minimum aantal daggasten: 15 Personen
Maximum aantal daggasten: 53 Personen
Maximum aantal slaapplaatsen: 34 Plaatsen
Aantal slaaphutten: 13 Cabines
Indeling slaaphutten: 9 2-persoons hutten en 4 4-persoons hutten
Aantal douches en toilettes: 3 Toiletten en 3 douches

Het Hotelschip

De Mars is als zeilende kustvaarder gebouwd in 1924 bij scheepswerf Mulder. Na vele omzwervingen op de Oostzee en langs de Engelse kust, werd de stoere Groninger zeillogger in 1996 totaal gerenoveerd tot zeilend charterschip.

Interieur

De tweemaster Mars is een comfortabel viersterrenschip. Het schip biedt veel ruimte. Bovendeks bevindt zich een ruim dekhuis met kombuis, gezellige bar en salon. Speciaal is hierbij het uitzicht naar buiten; zo blijft er ook binnen een direkte betrokkenheid bij het zeilen. Het dek is, door z´n hoge verschansing een veilige verblijfplaats.

Omgeving

De Mars ligt in het centrum van Groningen in het water aan de kade van de Hoge der A, tussen de Vissersbrug en de Abrug. Een spraakmakend historisch deel van Groningen. De pakhuizen, herinneren aan het maritiem verleden, waar zeilende vrachtschepen afmeerden. De bedrijvigheid is er nog steeds.

Route en Omgeving


Grotere kaart weergeven

TOP